ALGEMENE INFORMATIE

Wie zijn wij?

Berea Youth Adventure (BYA) is onderdeel van Berea Jongerenwerk Apeldoorn dat verbonden is aan twee kerken: Berea Noord en Berea De Maten. Tijdens de eerste week van de zomervakantie organiseert BYA een tienerkamp met allerlei activiteiten. Tieners worden uitgedaagd tijdens (o.a.  sportieve) activiteiten en leren God en elkaar beter kennen.

Voor wie zijn we?

BYA is er voor alle tieners van ongeveer 13 t/m 16* die dit avontuur willen aangaan. *De zomers aansluitend aan de (eerste) vier jaren van het voorgezet onderwijs mag je mee.

Doelstellingen:

Als BYA willen we tieners een plek bieden waar ze kunnen ontdekken wie God is, waar ze erbij horen en vriendschappen voor het leven sluiten. Een plek waar dat wat we doen leuk én nuttig is en waar we elkaar helpen om te leren leven met Jezus.

Tegelijkertijd zien (en willen) we dat BYA haar leiders ontwikkeling biedt; zowel op het gebied van geloof als op het gebied van talenten en vaardigheden. 

Leiding

De BYA kampen worden geleid door ervaren en gemotiveerde vrijwilligers. De leiding zorgt voor de organisatie en het programma op het kamp. Veel van de leiders zijn zelf ook als tiener met de BYA kampen mee geweest en kennen daarom zowel het belang van deze kampen als ook de ervaring vanuit het perspectief van een tiener.

In de maanden die aan het kamp vooraf gaan bereidt de BYA leiding de kampweek voor en ontvangt zij de nodige instructie en toerusting. Bij BYA is het leidingteam vrij groot, op elke 3-5 deelnemers gaat minstens één leiding mee. Op deze manier is het leidingteam niet voortdurend bezig met organisatorische klussen, maar is er aandacht voor de groep en genieten ze ook van een schitterend kamp. De leiding doet haar uiterste best om er een leuk en goed kamp van te maken.

Alles inclusief

De kampen van BYA hebben een heldere prijs. Vrijwel alles zit bij de prijs inbegrepen: alle maaltijden, het drinken, activiteiten, excursies en het vervoer naar en van de kamplocatie. Je weet zo goed wat het kamp gaat kosten en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld: souvenirs en eigen consumpties) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Financiën

BYA heeft geen winstoogmerk. Alle kosten worden betaald vanuit kampgelden, eventueel aangevuld met giften..

Hoe kan ik BYA ondersteunen?

In de eerste plaats door gebed! Bid voor ons werk, de deelnemers en de leiding. Maar ook door middel van een gift kun je BYA ondersteunen. Dat kun je doen door je gift over te maken op NL11INGB0008115327 ten name van Berea Youth Adventure.