ALGEMENE INFORMATIE

Wie zijn wij?

Berea Youth Adventure (BYA) is onderdeel van de Evangelische Gemeente Berea uit Apeldoorn. Tijdens de eerste week van de zomervakantie organiseert BYA kampen met allerlei activiteiten. Tieners worden uitgedaagd tijdens sportieve activiteiten en leren ondertussen leeftijdsgenoten en God beter kennen.

Voor wie zijn we?

BYA is er voor alle tieners uit de Evangelische Gemeente Berea en uiteraard zijn vrienden/vriendinnen ook van harte welkom! Het is voor tieners die net het eerste jaar van het voortgezet onderwijs hebben gedaan en tot en met tieners die zestien jaar zijn.

Doelstellingen:

BYA heeft als doelstellingen:

1.    Het Evangelie verkondigen aan tieners die Christus niet kennen en tieners die Christus kennen geestelijk toe te rusten voor hun dagelijkse leven.

2.    Leiders stimuleren om te groeien in geloof en hun talenten te ontdekken.

Wij willen graag wijzen op de Here Jezus, Die Zichzelf gegeven heeft om ons te redden. Ook willen we jonge gelovigen helpen te groeien in het geloof. Dit doen we vanuit de Bijbel, Gods Woord, dat ons wijsheid en inzicht geeft, opvoedt en toerust tot het goede werk dat God heeft voorbereid (Kolossenzen 1:28 en 2 Timoteüs 3:14-17).

Leiding

De BYA kampen worden geleid door ervaren gemotiveerde vrijwilligers. De leiding zorgt voor de organisatie en het programma op het kamp. Veel van de leiders zijn zelf ook als tiener met de BYA kampen mee geweest en kennen daarom het belang van deze kampen.

In de maanden die aan het kamp vooraf gaan ontvangt de BYA leiding de nodige instructie en toerusting. Bij BYA is het leidingteam vrij groot, op elke 3-5 deelnemers gaat minstens één leiding mee. Op deze manier is het leidingteam niet voortdurend bezig met organisatorische klussen, maar is er aandacht voor de groep en genieten ze ook van een schitterend kamp. De leiding doet haar uiterste best om er een leuk en goed kamp van te maken.

Alles inclusief

De kampen van BYA hebben een heldere prijs. Vrijwel alles zit bij de prijs inbegrepen: alle maaltijden, het drinken, activiteiten, excursies en het vervoer naar en van het buitenland. Je weet zo goed wat het kamp gaat kosten en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld: souvenirs en eigen consumpties) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Financiën

BYA heeft geen winstoogmerk. Alle kosten worden betaald vanuit kampgelden, eventueel aangevuld met giften. Wij gaan als goede rentmeesters om met het geld dat ons wordt toevertrouwd.

Hoe kan ik BYA ondersteunen?

In de eerste plaats door gebed! Bid voor ons werk, de deelnemers en de leiding. Maar ook door middel van een gift kun je BYA ondersteunen. Dat kun je doen door je gift over te maken op NL11INGB0008115327 ten name van Berea Youth Adventure.